LinqCafé

Vergroot duurzame inzetbaarheid

Hoe werkt het LinqCafé?

LinqCafé is ontstaan vanuit het Match to Work netwerk. Mobiliteitskandidaten vinden het vaak moeilijk om te netwerken. Zij komen daardoor niet of nauwelijks in contact met potentiële werkgevers. En organisaties zijn op hun beurt meestal beperkt op de hoogte van het potentieel dat beschikbaar is bij andere organisaties.

Om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te bevorderen is LinqCafé ontwikkeld. Hierbij krijgen (passieve en actieve) werkzoekenden en werkgevers de mogelijkheid om laagdrempelig en informeel met elkaar in contact te komen. In plaats van direct matchen op basis van kennis en ervaring (‘de harde selectiecriteria’), gaan zij met elkaar in gesprek over kernwaarden, persoonlijke kwaliteiten en vaardigheden. Zo ontstaan krachtige verbindingen, waarna beiden makkelijker kunnen verkennen of er een onderlinge match is. Kortom, wezenlijk contact, van mens tot mens.

De voordelen

LinqCafé voor werkgevers

Z
Als werkgever profiteer je van een groot netwerkplatform van organisaties om in contact te komen met actief en passief werkzoekenden.
Z

Je krijgt als organisatie een podium om jouw naamsbekendheid en werkgeversimago onder werkzoekenden te vergroten.

Z

Je leert een vernieuwde manier van werven, waarbij je jezelf als maatschappelijk verantwoord ondernemer presenteert door actief deel te nemen aan deze bijeenkomsten.

Z

Je kunt met relatief lage kosten nieuwe medewerkers werven.

Z

Je krijgt direct zicht op potentieel aanbod binnen de arbeidsmarkt.

Z

Je komt in contact met latent werkzoekenden (medewerkers die zich vrijwillig aan het oriënteren zijn), op alle niveaus, vanuit diverse functies en branches.

Samen aan de slag?

Vraag een vrijblijvende kennismaking aan of bekijk onze overige diensten.